De Cranberry Heeg
Tel: 06 11360723

De Cranberry Bestelservice.

   

Week 8,

 

Goedendag beste mensen, 

 

Langzaam aan komen de nieuwe Hollandse kasgroenten weer tevoorschijn....Het voorjaar komt eraan! Kasboontjes, Raapstelen, Tomaten, Kasbloemkool, Spinazie, Andijvie, noem maar op. Als het zonnetje nu ook nog tevoorschijn komt dan is het plaatje helemaal compleet! Helaas kunnen we het laatste niet garanderen, de eerder genoemde producten zijn wel bij ons verkrijgbaar. 

Onderstaand artikel kreeg ik aangeleverd door onze leverancier van Bodemische aardappelen. Ik wil het graag met jullie delen.

Wat is Bodemisch Food uit Bant, Noordoostpolder, Flevoland?


Om Bodemisch Food te krijgen, zetten we ons al jarenlang in om de aarde vruchtbaarder te maken. Door de bodem na de oogst te voeden met een mix van 15 zaden en het gewas tijdens de groei te vertroetelen met op maat gemaakte mineralenmengsels krijgen we er superfood met buitengewone eigenschappen voor terug. De aardappelen van Bodemisch Food zijn lekker kruimig met een volle, kruidige smaak. Daarnaast bevatten ze meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten dan gangbare aardappelen. Deze stoffen zijn belangrijk voor onze weerstand, onze celontwikkeling en -instandhouding. Bovendien heeft Bodemisch Food een positief effect op de darmflora, de hormoonhuishouding en draagt dit superfood bij aan het tegengaan van allergieën.
Een ander bijkomend voordeel is dat Bodemisch Food eerder een verzadigd gevoel geeft. Hierdoor zijn er minder aardappelen nodig om hetzelfde effect te krijgen. Dit is belangrijk met het oog op de wereldvoedselproblematiek.

 

 

 

 

Fruit: Veel appelen en peren uit eigen regio, we zijn gestopt met de verkoop van Doyenne peren, nu uitsluitend nog Conference. Heerlijke mandarijnen, heel veel voordelige sappige perssinaasappelen, zoete handsinaasappelen. De allerlekkerste groene kiwi's, Blauwe Besjes, Aardbeien, Bananen, Meloenen, Pitloze Druifjes, etc.

Groente: Volop aanvoer van lokale groente. Kijk op de website voor inspiratie! 


Aardappelen: Volop aanvoer van aardappelen...... Irene, Reade star, Borgers, Bildstar, Bodemische aardappelen. Vooral deze laatste zijn zeker de moeite waard om eens te proberen!

 

 

 

Met een vriendelijke groet,

De Cranberry 

Jacob Gijsen